Innováció és fenntarthatóság

A kutatás-fejlesztés az egyik kulcsfontosságú tevékenységünk. Az innovatív módszereket nemcsak az optimalizált polimer anyagok folyamatos fejlesztésében alkalmazzuk, hanem nagy hangsúlyt fektetünk az újrahasznosított anyagokra és a reciklátumok gyakorlati ipari alkalmazásának lehetőségeire is.

Mindez teljesen új dimenzióba emeli az innováció és a fenntarthatóság kapcsolatát.

Szakosodott laboratórium

Független fejlesztő részlegünk fejlett hátterű feldolgozó laboratóriummal rendelkezik, amely a hőre lágyuló anyagok széles skálájának feldolgozását teszi lehetővé.

Egyedi anyagok fejlesztése

Az alkalmazott kutatás keretében hőre lágyuló kompaundok és fejlett kompozit rendszerek tulajdonságainak módosításával és kiigazításával foglalkozunk.

Egyedi gyártás és tesztelés

Kis szériás egyedi gyártást is vállalunk kis volumenű projektekhez speciális anyagok felhasználásával.

Kutatás és együttműködések

Olyan fejlett anyagokra fektetjük a hangsúlyt, amelyek nagy potenciállal rendelkeznek a műanyagiparban. Kutatóintézetekkel és egyetemekkel is együttműködést folytatunk. Újrahasznosított anyagokkal foglalkozunk.

Speciális laboratórium

K+F részlegünk fejlett, félipari ikercsigás kompaundáló berendezéssel rendelkezik, adalékanyagok és töltőanyagok variálható adagolási lehetőségeivel bármilyen formában.

Ehhez elválaszthatatlanul hozzátartozik az analitikai laboratóriumunk is, ahol a hőre lágyuló műanyagok és adalékanyagaik anyag- és kémiai összetételének értékelését, az anyagok fizikai és kémiai vizsgálatait és a hőre lágyuló műanyagok degradációs értékelését végezzük.

Szorosan együttműködünk a Testpolymer EU s.r.o. akkreditált laboratóriummal, amely az anyagvizsgálatok széles skálájának mérését biztosítja számunkra.

Elsődleges célunk az ipari gyakorlatban közvetlenül alkalmazható hatékony anyag- és technológiafejlesztés.

Munkánknak elválaszthatatlan részét képezi az újrahasznosított nyersanyagok felhasználásának és a feldolgozási láncon belüli visszanyerésének előtérbe helyezése.

Egyedi anyagok fejlesztése

Az általunk kifejlesztett anyagok speciális és műszakilag igényes alkalmazásokban is érvényesülnek az ipar teljes spektrumában.

A célzott additiválás és anyagmódosítások segítségével az anyagokat égésgátlási, formázási, kémiai és fizikai jelenségekkel szembeni stabilitás javítása és egyéb eljárási, reológiai, vizuális, mechanikai és fizikai-kémiai jellemzők szempontjából módosítjuk.

A speciális módosításoknak köszönhetően folyamatosan bővítjük az általunk előállított anyagok portfólióját.

Emellett anyagpremixek (masterbatches) fejlesztésével és a kompaundok színárnyalatainak igényre szabásával is foglalkozunk. A természetes töltőanyagokra és a biopolimer alapú kompaundok fejlesztésére is kiemelt hangsúlyt fordítunk.

Egyedi gyártás és tesztelés

A kis szériás termelésünkből származó anyagokat a műszakilag legigényesebb ipari alkalmazásokban, pl. az elektrotechnikában, az autóiparban, a repüléstechnikában vagy a 3D nyomtatás területén használják.

Az egyedi gyártás mellett a feldolgozási jellemzők vizsgálatát, újrahasznosítási vizsgálatokat, degradációs elemzéseket, szennyeződés-azonosítást és technológiai vizsgálatokat is végzünk.

Foszforeszkáló kompaundok

Kompaundok 3D nyomtatáshoz

Vezetőképes kompaundok

Biopolimer kompaundok

Égésgátlókat tartalmazó kompaundok

Kutatási tevékenységek és egyetemekkel való együttműködés

Szakértőink hazai és nemzetközi szintű kutatási tevékenységben vesznek részt. A kereskedelmi szférával, egyetemekkel és kutatóintézetekkel is együttműködést folytatnak.

Kiemelt projektek és kutatási támogatások

OP PIK INOVACE VII CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019931 projekt, MEGVALÓSÍTÁSI IDŐSZAK: 2020–2022
Újrahasznosított szén feldolgozása és alkalmazása különleges kompozitok gyártásában, amelyek főként az autó- és repülőgépiparban nyernek felhasználást.

TAČT Zéta TJ01000320 projekt
Polikarbonát hulladék újrahasznosítása és fejlett hőre lágyuló blendek fejlesztése az elsődleges termelési alkalmazásokban felhasználható polikarbonát tartalommal.

MPO CZ.01.1.02/0.0/16­_045/0009606 projekt
Poliolefin hulladék technológiai és feldolgozási tulajdonságainak értékelése.

Vegye fel a kapcsolatot fejlesztőinkkel

Készséggel válaszolunk az általunk fejlesztett és gyártott anyagokkal kapcsolatos szakmai kérdésekre.